Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Zangvereniging Vivace: Koormuziek van Renaissance tot 20e eeuw

op 12 november in de RK kerk Den Hoorn

Onder de titel 'Onachter haelbre tijdt' - naar een gedicht van P.C. Hooft - zingt Vivace koormuziek door de eeuwen heen: Van een mis van de Nederlander Jacob Obrecht, uit de 15e eeuw, tot de Nederlander Cor de Jong, die in 1999 zijn 'Te Deum' componeerde. Daartussen reizen we door de tijd met de Missa Brevis van Palestrina, het Magnificat - voor drie koren -van A. Gabriëli, het mystieke Miserere van Allegri en het zinnelijk Agnus Dei van de Amerikaan Barber. Doorweven met instrumentale werken en het gedicht 'Onachterhaelbre Tijdt' belooft het een bijzondere ervaring te worden. Aan het concert werken onder andere mee het projectkoor en instrumentalisten van Vox Delflandiae, het blokfluitensemble Blaestuigh, organist Richard Ram en pianist Wim Voogd.

Het concert is op vrijdag 12 november in de Anthonius en Corneliuskerk, Hoornseweg 11, Den Hoorn. Aanvang 20.15 uur. Toegang € 14,- aan de zaal. Voorverkoop à € 12,50 bij Tabakboetiek Bouter Den Hoorn, Muziekhandel Van Buytene Delft, De Gaech Antiek Schipluiden, Albert Heijn Van der Kooij Maasland en bij de koorleden.

Zie ook: www.zangverenigingvivace.nl


Vivace © Foto: Henk Groenendaal.

18 april 2024