Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Stichting Welzijn Ouderen Maasland

Filmavond

Maandagavond 1 maart wordt de eerste film vertoond met de nieuwe apparatuur. Gekozen is voor de film "The Sound of Music". Deze film heeft geen verdere uitleg nodig, het is een bekend verhaal. Wij hopen dat veel belangstellenden komen genieten van de film en de nieuwe apparatuur.

De zaal gaat om 19.00 uur open, de film begint om 19.30 uur.

De kosten bedragen Euro 1.50, dit is inclusief uw koffie / thee.

Zondagmiddag - Zangmiddag

Op 7 maart bent u allemaal van harte uitgenodigd om naar de recreatiezaal te komen. Het koor "Te Deum Laudamus" verzorgt een fijne muzikale middag. Voor de pauze zingen de koorleden voor ons en na de pauze krijgt u de gelegenheid om zelf ook mee te zingen. Om 14.00 uur gaat de zaal open, de thee / koffie staat voor u klaar. Het programma begint om 14.30 uur. Er zijn aan deze middag geen kosten verbonden. Wij rekenen op veel belangstelling.

Themamiddag "Ouderenmishandeling"

Ouderenmishandeling is een tot voor kort onderschat probleem in Nederland geweest. Pas de laatste jaren komt er meer aandacht voor het feit dat oudere mensen, door hun toenemende kwetsbaarheid en afhankelijkheid van anderen, geconfronteerd worden met lichamelijke en geestelijke mishandeling, financiële uitbuiting en verwaarlozing.

Landelijke cijfers wijzen uit dat één op de twintig ouderen te maken heeft met een vorm van ouderenmishandeling. Ouderenmishandeling komt echter heel weinig onder de aandacht van hulp- en zorgverleners.

In de regio Westland en Midden-Delfland is dit jaar een Meldpunt operationeel geworden.

Om te komen tot een betere hulpverlening bij ouderenmishandeling is er ook een Consultatie Netwerk opgericht.

Graag nodigen wij u uit voor een voorlichting over dit onderwerp.

De lezing begint om 14.30 uur. De toegang is gratis.

19 april 2024