Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Kom en werk mee op 6 november Natuurwerkdag 2004!

De Maaslandse Dijkpolder is zaterdag 6 november één van de 250 werkplekken in Nederland waar duizenden deelnemers weer een dag actief aan de slag gaan in bos, heide, polderland of duingebied. Samen wordt er gewerkt aan onderhoud van natuur en landschap. In korte tijd krijgt men een goed beeld van de gevarieerde werkzaamheden die natuur- en landschapsorganisaties verrichten.

Een lange rij oude knotwilgen siert de Dijkpolder aan de rand van de Maaslandse bebouwing. Op nog maar weinig plaatsen zijn knotwilgen nog daadwerkelijk langs een sloot in de polder te zien. In de loop der jaren zijn de knotbomen vrijwel overal uit de weilanden verdwenen.

Het is voor de boer te lastig om onderhoudswerkzaamheden aan de sloot te verrichten als er iedere keer weer een boom staat. Daardoor zijn de meeste knotbomen in de polder verdwenen. Hier staan ze nog en vrijwilligers gaan ze nu knotten. De bomen worden anders te zwaar en scheuren tot de grond toe. Regelmatig knotten is voor het behoud van de bomen hard nodig. Daarom is iedereen die lekker in de buitenlucht wil werken op zaterdag 6 november van harte welkom. De Natuurwerkdag zorgt voor actie op mooie plekken buiten. Voor jong en oud is de Natuurwerkdag geschikt. Kennis over natuur en landschap leidt tot respect voor de eigen omgeving. Neem familie of vrienden mee en kom ook! De werkdag begint om 10.00 uur en eindigt om 15.00 uur. Tussen de middag wordt in een stal aan het Klein Huis te Velde de erwtensoep heet opgediend. Gereedschap is voorhanden. Indien mogelijk werkhandschoenen zelf meenemen.

De locatie is gelegen ter hoogte van de Koningin Julianaweg / Prinsensingel. Vanaf de A20, afrit Maasland. Vervolgens in de richting van het dorp en na de tweede vliet overgestoken te hebben linksaf de Koningin Julianaweg op. Deze ruim één km vervolgen tot de tweede singel aan de rechterkant. Vanuit de richting Schipluiden: na de Maaslandse molens rechtsaf het dorp inrijden. Deze weg uitrijden tot de eerste singel aan de linkerkant.

Deze dag wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Zuid-Holland in samenwerking met de plaatselijke Knotgroep. Aanmelding vooraf is gewenst. Kijk op www.natuurwerkdag.nl  of bel de locatieleider Hans van Buuren, 010-5921394.

18 april 2024