Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Harnaschpolder Nieuwsbrief

In de april 2004 editie van de Harnaschpolder Nieuwsbrief, een uitgave van de gemeente Delft, kunnen we lezen over de grote belangstelling tijdens het inloopspreekuur op 17 maart 2004 en de aanpassing van de plannen van wethouder Baljé van Delft van de eerder openbaar gemaakte plannen. Hoofdpunten zijn: de noordwest kant krijgt nu flats van maximaal 16 lagen (ipv. 24). Ook worden de waterlopen opnieuw bekeken. 

De communicatie van het Masterplan Harnaschpolder is in orde: op de website van de gemeente Delft (zie beneden) kan het volledige (voorlopige) plan, inclusief een gedetailleerde plattegrond worden bekeken. De hieronder afgebeelde montagefoto in de informatiekrant geeft een duidelijk beeld van de indeling van het nieuwe Delftse gebied. Zo blijft de directe omgeving van Woudselaan groen en blijft de bebouwing rond de Lookwatering grotendeels intact. De Dijkshoornseweg krijgt een kruising met de vanuit Delft verlengde Kristalweg. Het gebied wordt ontsloten vanaf het Harnaschknooppunt van de snelweg A4. Deze weg gaat ook het nieuw aan te leggen bedrijventerrein bedienen.

Plangebied Harnaschpolder Delft - April 2004
Plangebied Harnaschpolder Delft - April 2004.

Tijdplanning Delftse ontwikkeling Harnaschpolder en Voordijkshoornsepolder (d.d.. april 2004):

29 april 2004 Masterplan en inspraaknota in (Delftse) gemeenteraad
Zomer 2004 Inspraak voorontwerp bestemmingsplan
zomer 2004 Stedenbouwkundige uitwerking hoofdstructuur
eind 2004 Behandeling ontwerp bestemmingsplan in raadscommissie
2e kwartaal 2005 Bestemmingsplan in gemeenteraad
3e kwartaal 2005 Eerste ontwerpen voor woningen
3e kwartaal 2005 Start bouwrijp maken
3e kwartaal 2006 Start bouw eerste woningen
3e kwartaal 2007 Oplevering eerste woningen
eind 2011 Oplevering laatste woning
2012 Laatste oplevering openbare ruimte

De tijdplanning laat zien dat naar verwachting in het derde kwartaal van 2006 met de bouw van de eerste woningen kan beginnen.

De bewonerscommissie Voordijkshoorn houdt de plannen goed in de gaten en daarbij speciaal ook de belangen van de mensen die per 1 januari 2004 ineens in Delft wonen. Gelukkig mogen zij gebruik blijven maken van de Hoornse voorzieningen zoals bibliotheek en de disco.

Wie op de hoogte wil blijven van de ontwikkelingen kan zich opgeven bij Delft om o.a. de volgende nieuwsbrieven thuis te ontvangen: e-mail naar harnaschpolder@delft.nl en geef je adresgegevens door.

Meer informatie:

Bron: Harnaschpolder Nieuwsbrief april 2004 - Gemeente Delft.

18 april 2024