Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Zwaluwen in de Bibliotheek

Van 9 juli tot en met 20 augustus staat de tentoonstelling Zwaluwen in de bibliotheek van Den Hoorn, Fluitekruid 62. Deze tentoonstelling is samengesteld door de KNNV afd. Regio Delft in het kader van het jaarthema Zwaluwen. De tentoonstelling geeft een beeld van het leven van de diverse soorten zwaluwen en geeft aandacht aan het jaarthema Zwaluwen. Doel van het thema is informatie geven over zwaluwen en het in kaart brengen van het voorkomen van zwaluwen.

De bezoeker aan de tentoonstelling kan zelf een steentje bijdragen aan de bescherming van deze dieren met behulp van een zoekkaart Zwaluwen.

De openingstijden van de bibliotheek zijn
Maandag 15.00 - 17.00 uur Dinsdag 19.00 - 20.30 uur Vrijdag 14.00 - 17.00 uur en 19.00 - 20.30 uur

Waarnemingskaart
Zag u een zwaluw? Vraag een waarnemingskaart aan: (015) 214 36 75 (na 18:00 uur). De KNNV afd. Regio Delft heeft behoefte aan waarnemingen uit de gemeenten De Lier, Schipluiden, Delft, Rijswijk (zuid), Pijnacker-Nootdorp en omliggende plaatsen.

Herken de diverse zwaluwen
Het gaat om de volgende soorten; de boerenzwaluw, huiszwaluw, oeverzwaluw en gierzwaluw. Om de zwaluwen te kunnen herkennen is een zoekkaart Zwaluwen ontwikkeld, die verkrijgbaar is op de tentoonstelling. Voorts heeft de KNNV een poster en een brochure beschikbaar en organiseert zij informatiemarkten, zwaluwexcursies en bestaat de mogelijkheid zwaluwnesten te plaatsen. Ook kunt u via de website www.knnv.nl/afd.RegioDelft vragen of zwaluwen stellen.

Wat doet de KNNV
KNNV staat voor Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging. Een vereniging waarvan de leden zich bezighouden met natuurstudie, natuurbeleving en natuurbescherming. De ruim 50 door Nederland verspreide afdelingen organiseren diverse activiteiten zoals excursies, lezingen, cursussen en natuurbeschermingsactiviteiten zoals inventarisatiewerk en laten hun stem horen bij landinrichtingsplannen of bedreigde natuurgebieden. Ook steken ze hun handen uit de mouwen als knotten en padden overzetten. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afd.RegioDelft

18 april 2024