Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Openhuis in de oude kerk op Hodenpijl

Op zaterdagmiddag 16 oktober nodigen de nieuwe eigenaren Dirk en Tilly Post u van harte uit een kijkje te nemen in de oude kerk op Hodenpijl.

Meer dan 120 jaar was deze kerk een belangrijke ontmoetingsplaats voor de parochianen van Schipluiden en Den Hoorn, om vervolgens 40 jaar als bedrijfsruimte een gesloten leven te leiden. Op 16 oktober gaan de deuren weer voor u open.

Door het gebruik als bedrijfsruimte is het oorspronkelijke interieur verdwenen. Toch zijn er in de pilaren, gewelven, ramen, ornamenten en schilderingen herkenbare details om de sfeer van toen op te roepen.

Vooraanzicht van de oude kerk op Hodenpijl in 2004

In de kerk zingt Vox Delflandiae enkele heiligenliederen van de Delftse priester-dichter Stalpart van der Wiele.

Henk Groenendaal presenteert een foto-overzicht van toen en nu. Oc Spinnewijn vertelt verhalen uit de geschiedenis van de kerk. En natuurlijk heeft u zelf uw eigen herinneringen en verhalen om met elkaar te delen.

Na de opendag gaan de deuren tijdelijk weer dicht voor een uitgebreide restauratie. Daarna zullen het kerkgebouw en de pastorie - in hun volle luister - een nieuwe rol krijgen als ontmoetingsplaats in het sociale en culturele leven van Midden-Delfland.

Impressie van de pilaren en glas-in-lood ramen

U bent van harte welkom tussen 14.00 en 17.00 uur. Er is beperkte parkeergelegenheid bij de kerk en op de werf van Arnold Ammerlaan. Bij voorkeur komt u op de fiets (let op: de brug bij Hodenpijl is afgesloten!) of u kunt gebruikmaken van de pendelbusjes die vanaf 14.00 uur regelmatig zullen vertrekken vanaf de bushalte in Schipluiden en de Rabobank in Den Hoorn.

Meer informatie over de kerk en pastorie op Hodenpijl:

De laatste religieuze afbeelding.

18 april 2024