Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Kerstconcert Dorpskerk Schipluiden door Vox Delflandiae op zondag 19 december 2004

Vox Delflandiae brengt op zondag 19 december een sfeervol kerstconcert. Op het programma staan de eerste drie cantates uit het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach.

Deze eerste drie cantates zijn door Bach geschreven voor achtereenvolgens eerste, tweede en derde kerstdag. De muziek bestaat uit koren, koralen en aria's. Het evangelieverhaal in het Weihnachtsoratorium wordt volgens de tekst van Lukas 2 als recitatief door de tenor voorgedragen.

De eerste cantate opent met fraai openingskoor: "Jauchzet, frolocket, auf preiset die Tage". De cantate vertelt de geschiedenis van Jozef en Maria die naar Bethlehem gingen om daar te worden ingeschreven. De tweede cantate vertelt over de vervulling van de belofte die reeds aan Abraham werd gegeven: de geboorte van Jezus. Deze cantate opent met een pastorale symfonie - een herderswijs -. Indrukwekkend is het engelenkoor "Ehre sei Gott in der Höhe". De derde cantate beschrijft het bezoek van de herders aan het kindje Jesus. Deze cantate opent met het koor "Herrscher des Himmels", dat aan het slot weer wordt herhaald.

Vox Delflandiae 2003
Vox Delflandiae in de RK kerk te Den Hoorn (jan. 2003).

De solisten bij het concert zijn: Petra Weijers - sopraan, An Schrama - alt, Ad Wouters - tenor en Hans Gijsen - bas. De dirigent is Koos van Beurden. In de Dorpskerk van Schipluiden worden de kaarsen in de koperen kroonluchters ontstoken voor een extra sfeervolle entourage.
Het adres van de kerk is: Dorpsstraat 3, Schipluiden en de aanvang is om 16.00 uur. Toegang: vrije gift.

18 april 2024