Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Arnoud Rodenburg, burgemeester gemeente Midden-Delfland

Op donderdag 1 juli 2004 is Arnoud Rodenburg in Maasland geïnstalleerd als burgemeester van de nieuwe gemeente Midden-Delfland, die op 1 januari 2004 werd gevormd door samenvoeging van de gemeenten Schipluiden en Maasland.

Arnoud Rodenburg is 34 jaar, lid van het CDA en getrouwd met Adriëtte de Lange. Ze hebben twee dochters: Annemiek (3) en Féline (1). Sinds 2002 was Arnoud voorzitter van de deelgemeente Overschie, dus een buur(deel)gemeente van Midden-Delfland.


Het gezin Rodenburg, foto Hans de Lijser.

De officiële installatie tot burgemeester van de gemeente Midden-Delfland vond plaats in de Hervormde Kerk in Maasland. Commissaris van de Koningin van Zuid-Holland, Jan Franssen, burgemeesters van een aantal omliggende gemeenten, gemeenteraadsleden, genodigden en familie van Rodenburg waren getuige van het afleggen van de eed. Hierna volgde de ondertekening, veelvuldig vastgelegd door de persfotografen.

Arnoud Rodenburg zei in zijn toespraak dat hij zijn nieuwe functie met plezier aanvaardt en vooral samen de gemeente Midden-Delfland wil gaan besturen. Met enige trots sprak hij over de deelgemeente Overschie, waar hij tot nu toe voorzitter van was en die naar zijn zeggen op weg is naar de beste deelgemeente van Rotterdam. Regelmatig trok hij daar een wijk in met plastic tuinstel en koffie of bier om mensen te leren kennen en vooral de zaken die hen bezighielden te bespreken: de "Hartman doctrine". Ook Midden-Delfland kan zijn spontane bezoekjes verwachten!

Ondertekening gecontroleerd door Jan Franssen en de pers...

Na afloop van het officiële deel van de middag volgde een kort muzikaal intermezzo verzorgd door het Klarinet Ensemble van Muziekvereniging Sint Caecilia Schipluiden. Hierna was een korte kennismaking mogelijk met de nieuwe burgemeester van Midden-Delfland en zijn echtgenote.

Muzikaal intermezzo door Klarinet Ensemble van Sint Caecilia Schipluiden

Installatie Arnoud Rodenburg, burgemeester gemeente Midden-Delfland

18 april 2024