Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

'Carmen' op herhaling!

Als cultuuraanjager van het actieplan cultuurbereik regio Westland, heeft het Dario Fo college de opera Carmen tot een groots en temperamentvol muziekspektakel weten te maken. Het succes is vooral te danken geweest aan de samenwerking met honderden Westlanders, waaronder koren, dansers, sponsoren en vele vrijwilligers achter de schermen. Het doel - de klassieke opera toegankelijk te maken voor een breed Westlands publiek - is met deze voorstellingen volledig bereikt en heeft zelfs ieders verwachtingen overtroffen. Meer dan 3000 Westlanders hebben de populaire opera Carmen van Georges Bizet bezocht. Wateringen stond op zijn kop. De kaarten waren binnen een half uur uitverkocht. Maar wie toen geen kaartjes kon kopen, krijgt nu alsnog de kans: het Westland haalt opgelucht adem.

Grote bedrijven pal achter Westland Cultuurstad 

De fusie van het Westland van 7 naar 2 gemeenten, is op 1 januari 2004 een feit. Dit biedt perspectief en nieuwe kansen, ook op het gebied van kunst en cultuur. Onder het motto "Westland Cultuurstad" zal daarom in januari de succesvolle opera 'Carmen' opnieuw uitgevoerd worden. Door en voor Westlanders, in het hart van de nieuwe gemeente Westland.

Grote Westlandse ondernemingen staan pal achter Westland Cultuurstad: Dutch Flower Group BV, FloraHolland en Van Mierlo Bouwmaatschappij BV vinden het van groot belang dat bedrijven maatschappelijk verantwoord ondernemen. Voor hen een goede reden om het initiatief voor de herhaling van de opera 'Carmen' met groot enthousiasme te omarmen. Westland Cultuurstad wordt waargemaakt! "Naast het harde werken wat er in het Westland wordt gedaan, is het ook van belang dat inwoners van deze streek een stukje ontspanning en cultuur ervaren", zegt Kees Mostert, voorzitter FloraHolland.

Hal van Dutch Flower Group omgetoverd tot operahuis

Er is een gloednieuwe hal beschikbaar gesteld door de Dutch Flower Group (op het nieuwe gedeelte van de bloemenveiling FloraHolland: Trade Parc Westland). Daar wordt eind januari het muziekspektakel 'Carmen' herhaald. De hal wordt zelfs 2 weken eerder opgeleverd om 'Carmen' te kunnen opvoeren. De immense ruimte wordt omgetoverd tot operahuis: er komt een volledig licht en geluidsplan te hangen, er wordt een foyer gemaakt, een tribune geplaatst met 1400 stoelen en er komt een enorm podium voor de vele spelers.

Het van tv-bekende Nederlands Promenade Orkest 

De opera wordt deze keer begeleid door het Nederlands Promenade Orkest, bekend van het tv-programma "Una voce particulare". Een aantal orkestleden van dit beroepsorkest waren bij de opera Carmen in september aanwezig en zo enthousiast dat zij heel graag de opera willen begeleiden! De rol van Carmen wordt opnieuw temperamentvol vertolkt door de Italiaanse mezzosopraan Carla Regina! Een nieuwe tenor speelt de rol van Don José : Sergio Valentini uit Georgië. Hij komt voor de repetitieperiode en de speeldagen speciaal over naar het Westland. En natuurlijk speelt Koos Sekrève alle 7 voorstellingen weer de rol van de Toreador Escamillo!

Stichting Opera Westland "

De samenwerking van zoveel vrijwilligers, amateurzangers en professionals is een voorbeeld voor de nieuwe gemeente Westland. Politiek, bestuurlijk Westland maar ook het bedrijfsleven zou dit als inspiratiebron kunnen gebruiken" aldus Dhr P. van der Valk van Van Mierlo Bouwmaatschappij BV en voorzitter a.i. van de Stichting Opera Westland i.o. De opera 'Carmen' is een initiatief van het Dario Fo college/Mondriaan onderwijsgroep in samenwerking met de Stichting Opera Westland i.o., Van Mierlo Bouwmaatschappij BV en Kiwani's Club Westland. Er worden nu al plannen gesmeed voor een volgend project: 'Opera in de Polder 2005', een operaproductie in Midden-Delfland.


Carmen 2003 Wateringen - foto Ron Nieuwenhuizen.

Voorstellingen

De voorstelling wordt 7 keer gespeeld, op 21 (première), 23, 24, 27, 28, 30 en 31 januari 2004. De klachten over het zitgemak tijdens de voorstelling zijn serieus genomen; deze keer meer comfort op een kuipstoeltribune. De entreekaart is hierdoor € 25,-- geworden, inclusief een consumptie en het programmaboekje. De voorstellingen beginnen weer om 19.30 uur.

Carmen-arrangementen voor groepen 

Bedrijven, verenigingen of instellingen bieden wij een Carmen-arrangement aan! U wordt ontvangen in de foyer van het operahuis met een drankje en een uitgebreid Spaans tapas-buffet, geïnspireerd op theaterpersonages uit Sevilla. De regisseur of dirigent zal over de ins en outs van 'Carmen' vertellen en u brengt een bezoek aan de voorstelling. Na de voorstelling is er een feestelijke afsluiting! U kunt meer informatie verkrijgen over groepsarrangementen bij het Dario Fo college (0174-244455)

Kaartverkoop 

De kaarten voor de voorstellingen 23 en 24 januari zijn erg hard gegaan. Voor de overige voorstellingen zijn nog kaarten beschikbaar! Via de bestelbon op de website www.carmenwestland.com kunt u kaarten bestellen. De kaarten worden dan naar u toegestuurd! Ook kunt u terecht bij: Kester2Wielers, Herenstraat 47 in Wateringen Kapsalon Heuchemer, Jan Barendselaan 10, Poeldijk De Gaech Antiek, Vlaardingsekade 26 in Schipluiden Lex Grofa Shop, Doelstraat 16 in Maasland. Dario Fo college, Voorstraat 88 in Poeldijk, 0174-244455 Voor meer informatie: website www.carmenwestland.com.


Carmen 2003 Wateringen - foto Ron Nieuwenhuizen.

Carmen op radio en tv

A.s. zondag 11 januari kunt u luisteren naar een Carmenspecial op Radio Westland (kabel 88,9 FM). Tussen 16.00 en 18.00 uur zijn er interviews met solisten, zangers, de dirigent, de organisatie en de regisseur! Op WOS TV kunt u volgende week (13/1 t/m 16/1) in het WOS Report kennismaken met de nieuwe hoofdrolspeler Don José, Sergio Valentini uit Georgië en zien welke hal van Dutch Flower Group omgetoverd zal worden tot operahuis.

Voor meer informatie: Dario Fo college Petra van Mil 0174-244455 p.van.mil@mon3aan.nl

19 april 2024