Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Midden-Delfland Halve Marathon

"waar men op z'n smalst van het wijdst kan genieten."

Op zaterdag 28 februari 2004 werd de eerste Midden-Delfland Halve Marathon gehouden tussen Schipluiden en Maasland. De Hardloper en Thof Running organiseerde dit evenement naar aanleiding van het samengaan van de gemeenten Schipluiden en Maasland tot één gemeente Midden-Delfland.

In de ochtend was het nog spannend of de wedstrijd wel door kon gaan. Een stevige sneeuwbui had een prachtig winterlandschap achter gelaten. Maar de stevige zon en een temperatuur even boven nul hadden het parcours volledig sneeuwvrij gemaakt. Wel moest het parcours enigszins worden verlegd: de smalle Commandeurskade, te nat en glad, werd vervangen door een verhard pad. Hierdoor werd ook de startlocatie verlegd naar de Van Gentsingel om toch een exacte halve marathon krijgen.

Midden-Delfland Halve Marathon - 28 februari 2004
De Trambrug als eerste hindernis kort na de start.

Midden-Delfland Halve Marathon - 28 februari 2004

Midden-Delfland Halve Marathon - 28 februari 2004

Zo'n nieuw evenement voor het eerst organiseren is altijd spannend: men hoopt natuurlijk op een grote opkomst. En dat is inderdaad gelukt! Een lang lint hardlopers, 334 deelnemers waarvan 46 dames, begon om half twee aan de prestatieloop, eerst over de Trambrug en over het fietspad op weg naar de Kwakelweg (halverwege Schipluiden en Maasland), waar eerst een rondje Duifpolder en vervolgens een rondje Commandeurspolder en Maasland op het programma stonden. Tenslotte, nog de laatste paar kilometers vanaf de Kwakelweg weer terug over het fietspad richting Trambrug en de finish in Schipluiden.

Mohamed Ben Sabahia uit Den Haag werd 1ste bij de heren in een voor onze begrippen een ongelofelijke tijd van 1 uur, 10 minuten en 5 seconden. Ron v.d. Berg uit Maassluis werd tweede in een tijd van 1:13:01 en Lahcen Chatouan uit Rijswijk liet als derde de klok stilstaan bij 1:13:03. Bij de dames was het Marianne Hoogerbrugge uit Monster die als eerste over de meet kwam met een schitterende tijd van 1 uur, 23 minuten en 5 seconden. Tweede werd de uit De Lier afkomstige Marieke Boekestijn met 1:31:05 en derde dame werd Petra van Marrewijk uit Heenweg met een tijd van 1:32:00.

Weersomstandigheden waren goed te noemen: weinig wind, een temperatuur van ca. 5 graden en een heerlijk zonnetje. De organisatie kan tevreden terug kijken op een geslaagd evenement: het lijkt erop dat Midden-Delfland een nieuw evenement rijker is!

Midden-Delfland Halve Marathon - 28 februari 2004
Het einde van de ronde door de Duifpolder.

Meer informatie:

  • De route van de wedstrijd.
  • Schipluiden: Jacob v.d. Spek 015-3809109, Aad Kracht 015-3808321
  • Maasland: Dinie van Berkel 010-5918210

Bron: Persbericht De Harloper.

19 april 2024