Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Paard en Gerei - Van de 19de eeuw tot heden

De nieuwe tentoonstelling met deze titel werd op 31 januari 2004 in het museum Het Tramstation officieel geopend door Jan de Bruin. Hij deed dit met het plaatsen van de pluim op een zwart (namaak) paard in de wachtkamer van het Tramstation. Jacques Moerman, voorzitter van de vereniging Oud-Schipluiden verzorgde de inleiding met een aantal historische anekdotes waarin paarden voorkomen. De tentoonstelling bestaat voor een groot deel uit voorwerpen van Cees van 't Hoog die hij samen met vrijwilligers als Jan de Bruin onderhoudt en uitbreidt. Na een korte uitleg hoe zijn (naar zijn zeggen "wat uit de hand gelopen") verzameling ooit begonnen is gaf hij de pluim aan Jan voor de officiële openingshandeling. Naast veel voorwerpen die te maken hebben met paarden, rijtuigen en hun versieringen is ook een collectie oude foto's te bekijken. Hierop figureren uiteraard weer veel paarden, rijtuigen en hun berijders. De tentoonstelling zal in ieder geval tot 15 mei 2004 duren.

Museum Het Tramstation, Otto van Zevenderstraat 2, 2636 HN Schipluiden is geopend: elke zaterdag: 14.00-16.00.
Vanaf 30 april ook op woensdag: 14.00 - 16.00.


De openingshandeling.


Een vitrine vol versieringen en gebruiksvoorwerpen

Kasteel Keenenburg

Museum het Tramstation herbergt een grote verzameling van voorwerpen en documentatie over het kasteel Keenenburg, dat eens het dorp Schipluiden domineerde.  Veel voorwerpen zijn indertijd opgegraven tijdens het archeologisch onderzoek van een deel van het kasteelgebied. Na een periode van afwezigheid is nieuwe, frisse tentoonstelling ingericht in de Keenenburgkamer van het Tramstation. Deze uitstalling zal in de loop van het jaar verder uitgebreid en aangepast worden, maar is zeker nu al de moeite waard om eens te komen bekijken.

19 april 2024