Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Kerstmarkt Schipluiden

11 december 2004. De tweede Kerstmarkt mag bijzonder geslaagd genoemd worden. Heel veel publiek, jong en oud, kwam kijken en deed mee. In de middag vanaf vier uur lag het accent op de jeugd, waarbij in de Dorpskerk kerstliedjes werden gezongen samen met koor St. Michaël bij de levende kerststal van de Jozefschool. Twee baby's figureerden als kerstkind. De dominee vertelde een kerstverhaal. 's Avonds in de kerk ook kerstliederen en een ander kerstverhaal van de pastor. Het koor Vivace zong vier vespers van Rachmaninov. Jacques Moerman gaf een leerzaam tintje aan de avond met een beschrijving van gebruiken en ceremoniën in de christelijke kerk door de eeuwen heen. Bekijk ook het fotoalbum.

De 'levende' kerststal in Schipluiden 2004

Vespers door Vibace

Kerstmarkt Schipluiden 2004

In snel tempo werd 's middags de kerstmarkt opgebouwd op het plein voor kerk aan de Dorpsstraat. Het 'comité Kerstmarkt Schipluiden' zorgde voor de kramen, verlichting en andere faciliteiten. De plaatselijke middenstand en anderen deden de rest met als resultaat een kleine, sfeervolle markt. Midwinterhoornblazers riepen het publiek op naar de markt te komen. Alles wat je op zo'n markt verwacht was er: een kerstal met zelfs twee ezels en schaapjes, kerstbomen en kerstversieringen, hapjes en drankjes, warme kleding tegen de kou en sfeervolle muziek. Uiteraard ontbrak ook de kerstman niet. Met een arreslee kon men een kort ritje door het dorp maken. 

All dagen eerder waren alle bruggen en twee oude Westlanders feestelijke verlicht. Ook bij veel woningen was extra kerstverlichting buiten aangebracht. De grote kerstboom stond weer vertrouwd vóór het Oude Raadhuis aan de Keenenburgweg. Schipluiden is klaar voor Kerstmis, alhoewel het nog even duurt.

Vorig jaar werd de eerste kerstmarkt opgebouwd onder barre weersomstandigheden. Tijdens de markt was het weer gelukkig veel rustiger en de regen bleef verder uit. Deze keer werkte het weer uitstekend mee: dagen lang al was het rustig herfstweer met weinig wind en een temperatuur ruim boven 0o. Het bleef dan ook nog lang gezellig met de gluhwein en de oliebol of appelflap in de hand.

Verlichte bruggen en boten - Schipluiden 2004

18 april 2024