Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Kadeloop... en dan vakantie!

Zaterdag 3 juli 2004, de 26ste editie van de Kadeloop in Schipluiden staat op het programma. Terwijl de grote vakantie uittocht al is begonnen is het motto voor de lopers: "eerst de Kadeloop en dan vakantie"

Onder echt Hollandse omstandigheden, dat wil zeggen prachtige Hollandse polderluchten en een stevige wind, werden de vier afstanden gelopen: 1 en 2 kilometer voor de jeugd, 5 en 12 km voor de ouderen verwerkt door de organisatie: De Hardloper.

Bennie Bell gymt met de jeugd van de 1 en 2 km loop

De kinderen die 1 en 2 km liepen werden door danser Bennie Bell in de juiste conditie gebracht voor hun loop. Met veel enthousiasme en zichtbaar plezier liepen ze hun afstand.

Het was voor de nieuwe burgemeester van de gemeente Midden-Delfland, Arnoud Rodenburg, zijn eerste officiële optreden na de installatie op 1 juli. Eerst verzorgde hij de prijsuitreiking van de 1 en 2 kilometer. Kort hierna schoot hij de lopers van de 5 en 12 kilometer weg.

De 5 en 12 kilometer afstanden volgen voor een deel het smalle pad op de dijk langs de Vlaardingsevaart. Hier stond een straffe zijwind. In het smalle "spoor" blijven vereiste dan ook wel enige behendigheid.

Burgemeester start de 5 kilometer van de Kadeloop

De 12 kilometer afstand maakt deel uit van het klassement voor het Westlandse kampioenschap (E-Kwadraat Reclame Run Circuit Klassement). Er zijn zeven wedstrijden die deel uit maken van dit klassement. Om mee te tellen in de eindklassering moet men minstens vijf wedstrijden uitlopen.

De uitslag van de Kadeloop wordt op de website van de Hardloper gepubliceerd.

Een impressie van de 26ste Kadeloop is te zien in het Kadeloop 2004 Fotoboek. De foto's kunnen via Internet bij Pixum door u zelf worden besteld; volg de instructies.

Achter elkaar over de smalle kade

18 april 2024