Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Wilgen knotten in Maasland!

In de Maaslandse Dijkpolder wordt zaterdag 27 november 2004 verder gewerkt aan een lange rij oude knotwilgen. Drie weken geleden is de knotgroep begonnen aan deze oude wilgen. Dertig vrijwilligers gingen toen aan het werk om deze prachtige bomen te behouden in het Hollandse landschap. Gesteund door de gemeente Midden-Delfland met de schenking van een schitterende aanhanger waarin al het gereedschap vervoerd kan worden.

Er is al heel wat overtollig hout verwijderd. Maar er staan nog meer bomen te wachten op een snoeibeurt. De takken worden afgezaagd en daarna in bossen gebundeld. Deze bundels worden naar Natuurmonumenten vervoerd. Deze organisatie kan dit hout goed gebruiken als oeverbeschoeiing in het natuurreservaat de Maaslandse Vlietlanden.

Zaterdag om 10.00 uur is iedereen welkom om ook mee te helpen knotten. De werkdag eindigt om 15.00 uur. Tussen de middag wordt in een stal aan het Klein Huis te Velde de erwtensoep heet opgediend. Gereedschap is voorhanden. Indien mogelijk werkhandschoenen zelf meenemen.

Wilgen klaar om te knotten

De locatie is gelegen ter hoogte van de Kon Julianaweg/Prinsensingel. Vanaf de A20, afrit Maasland. Vervolgens in de richting van het dorp en na de tweede vliet overgestoken te hebben linksaf de Kon. Julianaweg op. Deze ruim een km vervolgen tot de tweede singel aan de rechterkant. Vanuit de richting Schipluiden: na de Maaslandse molens rechtsaf het dorp inrijden. Deze weg uitrijden tot de eerste singel aan de linkerkant. Verdere informatie: Hans van Buuren, 010-5921394.

18 april 2024