Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Fietstocht Midden-Delfland

Op zondag 3 oktober organiseert de KNNV afd. Regio Delft een fietstocht door Midden-Delfland. Belangstellenden worden uitgenodigd om aan deze tocht deel te nemen. Om 13.00 uur wordt hiervoor verzameld bij de Oostpoort in Delft. De fietstocht is ongeveer 30 km lang en de deelname is gratis. Inlichtingen over deze fietstocht zijn te verkrijgen onder telefoonnummer: (015) 213 86 57 of via www.knnv.nl/afd.RegioDelft.

Tijdens deze tocht krijgen de deelnemers meer inzicht in de vormen van het landschap van Midden-Delfland en het ontstaan daarvan. Ook wordt er aandacht besteed aan de planten en dieren die hier voorkomen.

Kreekrug in de Duifpolder
Kreekrug in de Duifpolder.

Wat doet de KNNV

KNNV staat voor Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging. Een vereniging waarvan de leden zich bezighouden met natuurstudie, natuurbeleving en natuurbescherming. De ruim 50 door Nederland verspreide afdelingen organiseren diverse activiteiten zoals excursies, lezingen, cursussen en natuurbeschermingsactiviteiten zoals inventarisatiewerk en laten hun stem horen bij landinrichtingsplannen of bedreigde natuurgebieden. Ook steken ze hun handen uit de mouwen als knotten en padden overzetten. Meer informatie is te vinden op de website: www.knnv.nl/afd.RegioDelft.

18 april 2024