Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Midden-Delfland Audiotour van start

6 juni 2004. Op een prachtige zondagmiddag opende Arie van den Berg de Midden-Delfland Audiotour op de campingboerderij Bouwlust aan de Oostgaag, Midden-Delfland. De audiotour voert wandelaars en fietsers langs 11 locaties in Midden-Delfland en één in Delft waar tussen 1920 en 1940 werd gewerkt, gewoond en geleefd.

Met behulp van een mobiele telefoon kan het op de paal aangeven nummer worden ingetoetst, gevolgd door het nummer van de locatie. Hierop volgt een ca. 4 minuten durend verhaal over het vroegere agrarische Midden-Delfland (€ 0,25 per minuut). Elke locatie heeft weer een ander verhaal!

De gesproken verhalen zijn gebaseerd op interviews met boeren, veehandelaren, knechten en meiden die inmiddels allemaal ouder zijn dan tachtig jaar.

Veel van deze informatie is ook gepubliceerd op de website www.middendelflandismensenwerk.nl.

Campingboerderij Bouwlust, Oostgaag  31

De Audiotour is, na de website, het tweede onderdeel van het project Oral History (gesproken geschiedenis) van Midden-Delfland, gerealiseerd door de stichting Midden-Delfland is Mensenwerk. Bestuurslid Rina Visser gaf een introductie en Jacques Moerman legde uit hoe een audiopaal werkt. De openingshandeling van Arie van den Berg bestond uit het intoetsen van het telefoonnummer, waarna de introductietekst uit de luidsprekers klonk. Het verhaal behorende bij Oostgaag 31, het Ondermeisje, werd voor deze gelegenheid in 'levende lijve' verteld door Liesbeth Rodenburg.

De informatiefolder van de audiotour bevat een duidelijke kaart van Midden-Delfland en de locaties van de audiopalen. Elke locatie is bovendien kort beschreven met ernaast een oude foto.

De openingshandeling van de Audiotour

code locatie thema
002 Beestenmarkt, Delft Veehandel
003 Hofwoning, 't Woudt 6-8 Op stand
004 Gaagweg 2 Boerenknecht
005 Zuivelboerderij, Gaagweg 36 Joodse kaas
006 Oostgaag 31 Ondermeisje
007 Westgaag 74 Slachten
008 Museum De Schilpen, Herenstraat 24 Geld
009 Zuidbuurt 85 Onderknecht
010 Zuidbuurt 28 Melken
011 De Vlietlanden Hooien
012 Duifpolderweg 2 Kindertijd
013 Tramkade 30 Moestuin


Toen: tel. 0900 3005020 plus code xxx
€ 0,25 per minuut; Nu: gratis met QR-code.

18 april 2024