Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Oranjefeest 2004 in Sion

Sion ligt op de grens van de gemeenten Midden-Delfland en Rijswijk, waar nu (en ook in de toekomst) grote veranderingen plaats (zullen) vinden. De aanleg van de grote afvalwaterzuiveringsinstallatie van Delfland is in volle gang. Ook Rijswijk heeft plannen met dit gebied dat nu nog vooral tuinbouw kent. De Oranjevereniging "Voor Koningin en Vaderland" Sion en omstreken trekt zich er (even) niets van aan. Meer foto's

Het 76ste Sionsfeest opende traditioneel in de laatste week van de (basis)schoolvakantie op donderdagavond 12 augustus 2004 om 19.00 uur met de versierde optocht door Sion en de Den Hoornse wijk Voordijkshoorn. Bestuur van de Oranjevereniging voorop, Sint Caecilia met de muziek en daarachter een bonte stoet van versierde kinderen vaak met of op voertuigen.

Tijdens de opening door de voorzitter spraken de burgemeesters van de twee gemeenten een kort woordje in de feesttent; het feest is pas echt geopend na het spelen en zingen van het Wilhelmus.

De volgende dag zullen er de kinderspelen zijn met onder andere een grabbelton, poppenkast, stepwedstrijd, straattekenwedstrijd.

Begin van de optocht door Sion en Den Hoorn

Later op de dag een puzzelrit en ter afsluiting de "grandioze feestavond" met de Hoornse feestband "De Maxima's" en de disco "Generation Sound Drive-in".

Zonnebloemen

De opening van het feest in de tent

18 april 2024