Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Gluren bij de Buren

Normaal gesproken wordt dit niet zo op prijs gesteld... Maar op vrijdagavond 27 augustus 2004 in Maasland en op zaterdag 28 augustus in Schipluiden mocht het even voor één uur! Het fotoalbum.

Deze activiteit georganiseerd door Arti Deflandiae en Dario Fo trok veel belangstelling in de dorpskernen Maasland en Schipluiden van de gemeente Midden-Delfland. In 2002 kon Poeldijk al kennis maken met dit wat vreemde fenomeen. In een aantal huiskamers van 'gewone' mensen stonden gedurende één uur figuranten in theaterkostuums en daarbij prachtig opgemaakt. Een mooi licht er tegenaan en er wordt een bijna toverachtige sfeer gecreëerd. 

Verder is er weinig over te zegen... gewoon kijken. In Schipluiden opende wethouder Hen Keijzer het 'Gluren...' met het uitpakken van een pakketje met erin één van de hoofdrolspelers van het spektakel. Hierna schoof het publiek langs de ramen aan de Dorpsstraat en de Vlaardingsevaart. Bij Rina Groot was een aantal mooie kostuums van 'Het Nationale Toneel' uit Amsterdam te bewonderen.

Gluren bij de Buren in Schipluiden - 28 augustus 2004.

Bekijk ook het fotoalbum met de (meeste) hoofdrolspelers van de Schipluidense editie van 'Gluren bij de Buren'.

18 april 2024