Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Sinterklaas weer in Midden-Delfland

20 november 2004. Drukke dagen voor Sinterklaas, Pietermannen en ook voor burgemeesters van (fusie)gemeenten. In Midden-Delfland met drie grote woonkernen was burgemeester Arnoud Rodenburg steeds aanwezig om Sinterklaas te verwelkomen. Allereerst kwam Sinterklaas met de boot aan in Den Hoorn. Een omgewaaide boom vormde hierbij even een obstakel. Na de verwelkoming van Sinterklaas volgde de rijtoer door Den Hoorn: Muziek van Sint Caecilia voorop, de koets met Sint en burgemeester volgde en aan de staart deelden de Pieten veelvuldig hun pepernoten uit. Aansluitend was er in de sporthal van de Hoornbloem een kinderfeest met Sinterklaas. De enorme toeloop van vorig jaar dwong de organisatie dit jaar een maximum aan (gratis) toegangskaarten uit te delen.

Den Hoorn

Na een korte lunch moest de Sint snel naar Maasland om daar de kinderen te begroeten. Bij de grote ophaalbrug stond al een menigte te wachten toen de Sint om ongeveer één uur arriveerde. Met muziek van Euterpe voorop kwam even later een oude VW bus aangereden, voortgeduwd door Zwarte Pieten en erin Sinterklaas. Wat was het probleem? Pepernotenolie?

Na de verwelkoming van de Sint door burgemeester Rodenburg liep het gezelschap naar het gemeentehuis voor een korte toespraak en Sinterklaasliedjes. Daarna snel naar het Pynasplein voor de prijsuitreiking want om twee uur moest Sinterklaas alweer in Schipluiden zijn.

Maasland

In Schipluiden kwam de Sinterklaasboot tegen tweeën aan bij de Valbrug. Even leek het of de boot Schipluiden voorbij ging... maar gelukkig keerde hij bij Korpershoek weer om en kon de Sint uitstappen aan de Singel. Met Sinterklaasmuziek van de Knotwilgen (ook Sint Caecilia) liep het gezelschap naar het oude raadhuis aan de Keenenburgweg. Daar werd de ontvangst nog even dunnetjes overgedaan en werden uiteraard ook weer Sinterklaasliedjes gezongen. De kinderen konden daarna in de Dorpshoeve nog verder feesten.

Nu volgen de spannende dagen tot de verjaardag van Sinterklaas, 5 december.  Dus schoenen zetten bij de kachel met erin een peen voor het paard en de verlanglijst met de gewenste cadeaus. Er is keus genoeg want een groot aantal folders met speelgoed is inmiddels bij iedereen de brievenbus binnengegleden.

Schipluiden

Links

18 april 2024