Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND

Link naar de agenda Link naar de nieuwpagina Link naar de cultuur- en recreatiekaart Link naar de startpagina www.middendelfland.net Thema afbeelding
Mooi Dichtbij logo

MIDDEN - DELFLAND
IN BEELD

Thema afbeelding klein
  [Start] [Agenda] [Nieuws] [Plattegrond]

 

Supermarktkunst in Schipluiden

2 oktober 2004. De vergrote en vernieuwde Albert Heijn supermarkt in Schipluiden wordt opgesierd door een flink aantal schilderijen van plaatselijke 'kunstenaars'. Fotoalbum.

Onder leiding van Rina Groot maakten de medewerkers van de winkel in de afgelopen zes weken alleen of in groepjes een schilderij met acrylverf; dit is weer eens wat anders dan ligfietsen of karten als teamevent! De eigen werkomgeving moest in drie en een half uur op artistieke wijze worden overgebracht op een wit paneel. Geen eenvoudige opgave! Voor de meeste (aankomende) kunstenaars was dit de eerste kennismaking met de schilderkunst en deze techniek.

De vernieuwde Albert Heijn in Schipluiden

Het eindresultaat werd getoond bij de heropening van de winkel aan de Keenenburgweg in Schipluiden op 29 september 2004.

Eigenaar Henk Haring kwam op het idee van deze schilderactiviteit toen hij eerder met zijn gezin een soortgelijke workshop meemaakte. Eén van de medewerkers schilderde Henk en zijn vrouw op kenmerkende wijze. Henk zelf keek even terug in de geschiedenis toen de winkel van het merk Spar naar AH overging. De meeste andere taferelen zijn ook duidelijk herkenbaar al kost dat soms even wat tijd.

Prominent staan twee grote werken in de winkel als resultaat van het echte teamwork!

FIFO is belangrijk!

Rina's versie van AH Schipluiden

Spar werd AH

Resultaat van teamwork!
Resultaat van teamwork!.

18 april 2024